Huis in Hongarije

Een tweede leven in Hongarije

Tol in Hongarije

In Hongarije hoeft u niet meer op de snelweg tol te betalen, maar koopt u een E-Vignet. Koop het vignet op de juiste website, want anders betaald u mogelijk te veel

Voor personen auto tot 3500 kg zijn de binnenwegen vrij te gebruiken. Voor de meeste snelwegen moet tol in Hongarije worden betaald. Wie de tol niet betaald krijgt een boete van 90 euro in huis.

Hoe werkt het?

In Hongarije koop je een digitaal vignet op je kenteken van de auto. De officiële website hiervoor is ematrica.nemzetiutdij.hu. Er is onderscheid in categorie van het voertuig, duur en in landelijk of provinciaal.

Het is mogelijk een vignet te kopen voor alleen de provincie waar u woont of vaak verblijft. Dit vignet is alleen te koop voor een heel jaar. Echter de prijs is ca 20 euro voor een heel jaar.

Aanhanger / caravan apart

In Nederland hebben onze aanhangers tot een laadvermogen van 750 kg een witte kentekenplaat. In Hongarije hebben alle aanhangwagens een eigen kenteken. Zelfs de hele kleine bagage wagentjes. Hierdoor met ook voor een aanhangwagen een apart vignet worden gekocht. Dus u koopt voor de auto én voor de aanhanger of caravan een vignet.

Controle en boete

De pakkans is bijna 100% zou ik helaas uit ervaring kunnen zeggen, Boven de snelweg hangen elke ca 5 km camera’s die de tol registreren en er is regelmatig controle van de NAV (Belasting / douane) aan de kant van de weg. De boete is 90 euro plus de verschuldigde vignetkosten en de administratie kosten. Ook met een Nederlands kenteken valt binnen 3 maanden een acceptgiro op uw Nederlandse adres op de mat.

Geen vignet en toch op de snelweg in Hongarije beland?

Bent u toch op de snelweg beland en heeft u geen vignet gekocht? Koop dan binnen 1 uur alsnog een vignet. Bijvoorbeeld met uw smartphone online of bij het eerste pompstation. Waarschijnlijk krijgt u geen boete, maar als u hem toch krijgt kunt u die met succes aanvechten.

Maar….beter goed voorbereid onderweg door vooraf een vignet te kopen

Meer berichten

ons avontuur in Hongarije

Ons grote avontuur

Het kan een droom zijn die werkelijkheid wordt. Een huis kopen in Hongarije en daar ook gaan wonen. Voor Jade en Patrick is hun droom uitgekomen. Zij maken verslagen van hun avontuur

wonen in Hongarije en werken in Nederland

wonen in Hongarije en werken in Nederland

Wonen in Hongarije en tijdelijk werken is een goede optie. In gunstige gevallen is een tijdelijke baan van 3 maanden voldoende om alle kosten in Hongarije voor de rest van het jaar te betalen

wegenbelasting in hongarije

Wegenbelasting in Hongarije

Wegenbelasting in Hongarije of ook wel de houderschapsbelasting genoemd wordt aangetekend verstuurd, maar lijkt met een sisser af te lopen

Scroll naar boven