Huis in Hongarije

Een tweede leven in Hongarije

auteur

de auteur

Ik was klaar voor Hongarije

U kent het vast wel, de dagelijkse drukte, altijd maar zorgen en werken voor een ander en weinig aan jezelf toekomen. Misschien heeft u ook weleens gedacht om definitief het roer om te gooien en te vertrekken naar een ander land. en dan meteen gedacht, toch maar niet!

Ik had in Nederland een klussenbedrijf en had een prima leven. Maar ik kreeg langzaam het gevoel dat er te weinig tijd voor mijn levensgeluk over bleef. En toen de Covid pandemie mijn vrijheid nog meer beperkte besloot ik het roer definitief om te gooien. 

Het begon allemaal met een huis

Ik vond veel goedkope woningen in Hongarije en besloot een kijkje te nemen. Ik werd op slag verliefd op dit land. De rust, de ruimte, de mogelijkheden en de vrijheid. Ik vond een betaalbaar huis en begon met tussen pozen te leven in Hongarije. Uiteindelijk heb Ik mijn huis in Nederland verkocht en begon het definitieve avontuur. Back tot basic. 

Geen rozengeur en manenschijn

Inmiddels weet ik ook dat Hongarije niet alleen maar rozengeur en manen schijn is. Ik kan het land omschrijven als een land waar alles, naar mijn mening, intenser is. Dus de zomers zijn heet en de winters koud, het gras in de tuin groeit hier sneller dan je geld kan verdienen en als je naar de winkel gaat voor 5 planken hebben ze er maar 4. De taal en de cultuur zal ik beschrijven als hoffelijk en beleefd, maar gesloten. 

Daarom huisinhongarije.nl

Zonder hulp van Hongaarse vrienden en google translate lukt het simpel weg niet om je zaken hier te regelen. Ik besloot daarom mensen die ook naar Hongarije willen emigreren of hier een tweede huis willen kopen te helpen om hun dromen waar te maken.  

Op deze website vind u veel informatie over wonen, werken, de zorg, de grond, auto en nog veel meer.  Als u hulp nodig heeft kunt u mij mailen op info@huisinhongarije.nl. Ik kan u met heel veel zaken helpen. 

Kosten

Het eerste half uur orientatie is gratis. Daarna reken ik 60 euro per uur. Ik kan u helpen met het aankopen van een huis de overheid, een tolk en vertalingen, maar ook verhuizingen en transport. Er komt vaak veel bij kijken en in Hongarije gaat niets alles vanzelf.
Daarbij kan ik u ook helpen met het op afstand regelen van zaken vanuit Nederland. Zo hoeft u niet steeds heen en weer. Dit laatste is wel enigzins beperkt. ik werk in een straal van 200 km vanaf Letenye.  

 

Scroll naar boven